Sajtóközlemények

október 2020
2020. október 14.

Hamarosan életbe lép az új szabályozás, melynek értelmében 2021. január 1-jétől minden online kasszával rendelkező kereskedőnek és szolgáltatónak kötelessége lesz legalább egyféle elektronikus fizetési lehetőséget biztosítania ügyfelei számára.

2020. október 13.

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Magyarországon működő, lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok legrangosabb seregszemléjét, a Mastercard – év bankja versenyt.

2020. október 7.

Nagykép a gasztronómiáról címmel indítja első online kampányát a Piqniq Budapest. A Mastercarddal közösen megvalósuló kezdeményezésben közel száz szakember megszólalásával, huszonöt témán keresztül mutatkoznak be a hazai gasztronómia szereplői: vendéglátósok, beszállítók, szolgáltatók és a szektorhoz kapcsolódó számos további szakma képviselői.

2020. október 5.

A Mastercard új kutatása szerint Európában ma minden negyedik (74%) vásárló nagyobb valószínűséggel vásárol helyi közösségében, mint egy évvel ezelőtt. Ez az arány a magyarok esetében 72%.

2020. október 5.

Minden harmadik honfitásunk vásárolt minimum egyszer a világhálón az elmúlt bő fél évben, 85 százalékuk pedig „visszajáró vendég”, azaz havonta legalább egyszer költ a weben. A magyar netes vásárló átlagosan 39 éves, minimum érettségivel rendelkezik és városban lakik, derül ki a Fizetési Élmény Riportból*. A netes szolgáltatások iránti bizalom jele, hogy kétharmaduknak van online előfizetése és több mint felük mentette már el kártyaadatát valamely online szolgáltatónál.

szeptember 2020
2020. szeptember 14.

A megfelelő fizetési megoldások alkalmazásával jelentősen nőhet a vásárlói bizalom és javulhat az ügyfélélmény.

augusztus 2020
2020. augusztus 28.

A Mastercard a közösségi médián keresztül indította el Priceless Wave néven azt a digitális mexikói hullámot, amelyhez futball rajongók, sportolók és más hírességek csatlakoztak, és ami 1 milliárd nézőhöz jutott el.

2020. augusztus 27.

A technológiai cég Pay by Account szolgáltatása a mobiltárcák kapcsán ismert biztonsági technológiával védi a bankszámla alapú tranzakciókat is.

2020. augusztus 24.

A Mastercard és a TransferWise bejelentette, hogy tovább bővítik együttműködésüket, ezzel lehetővé téve a kártyák kibocsátását a világ bármely olyan piacán, ahol Mastercard kártyákat elfogadnak és ahol a TransferWise engedéllyel rendelkezik.

2020. augusztus 10.

A Mastercard bejelentette Market Trends elnevezésű szolgáltatásának elindítását.

július 2020
2020. július 30.

Több mint 60 pénzügyi szolgáltatónál érhetők el újrahasznosítható, bio forrásból származó, klórmentes, természetes úton lebomló plasztik kártyák

2020. július 17.

A fizetéstechnológiai cég tavaly indított infrastruktúra fejlesztési programjának köszönhetően a kereskedők akár pár nap alatt, gyorsan és kényelmesen alkalmazkodhatnak az új jogszabályhoz.

2020. július 13.

Az American Express, a Discover, a Mastercard és a Visa bejelentette, hogy az EMV® Secure Remote Commerce iparági szabvány alapján megkezdik a Click to Pay online fizetések globális kiterjesztését. A Click to Pay így olyan országokban lesz elérhető, mint Ausztrália, Brazília, Kanada, Hongkong Kong, Írország, Kuvait, Malajzia, Mexikó, Új-Zéland, Katar, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Egyesült Arab Emírségek és az Egyesült Királyság, de más országok is követhetik majd ezeket.

június 2020
2020. június 24.

A Mastercard MDES (Mastercard Digital Enablement Service) technológiájának köszönhetően egyre ritkábban kell manuálisan frissíteni a kártya adatokat, így a vásárlás nyugodtabbá, a fizetési folyamatok pedig egyszerűbbé válnak.

május 2020
2020. május 18.

Hazánkban a kijárási korlátozások alatt 17 százalékkal nőtt a virtuális élmények iránti igény, legyen szó akár filmekről, akár fitneszről

2020. május 3.

Közösségi média kampánnyal segítik azokat, akiknek május első vasárnapját édesanyjuktól távol kell tölteniük.

április 2020
2020. április 20.

A „Business Unusual” egy komplett ügyfélkapcsolat-menedzsment program (CRM) és tanulási megoldás, amely a hatékonyabb üzleti működést teszi elérhetővé a mikro- és kisvállalatok számára egyetlen alkalmazáson keresztül.

március 2020
2020. március 26.

A fizetéstechnológiai cég az egyérintéses technológia rendkívüli népszerűségére adott válaszul teszi elérhetővé a kereskedők és más cégek számára, hogy magasabb összeghatárig fogadják el a kártyás fizetéseket PIN kód megadása nélkül. A cég hosszútávon is megtartaná a most bevezetett limiteket, így könnyítve a vásárlók mindennapjait.

február 2020
2020. február 13.

A Valentin-napi költések 17 %-kal,  az azt megelőző készülődés alatti vásárlások összege pedig több mint 30 %-kal növekedett az elmúlt három évben – állítja a Mastercard egy 53 ország adatait[1] feldolgozó tanulmány alapján.

január 2020
2020. január 27.

A fizetéstechnológiai cég a Priceless Planet Koalíció létrehozásával szeretné mozgósítani a piaci szektort, hogy konkrét lépéseket tegyenek a környezetvédelem területén.

2020. január 23.

A Mastercard az idei Hahnenkamm verseny kapcsán mutatta be tanulmányát, amelyet Prof. Dr. Sascha L. Scmidt, a düsseldorfi WHU – Center for Sports and Management igazgatója készített további 46 nemzetközi sí iparági szakértő bevonásával. A tanulmány alapján a technológiai fejlesztések kulcsszerepet töltenek be a téli sportok jövőjében, hiszen amellett, hogy növelik a versenyzők biztonságát és segítik a hatékonyabb felkészülésüket, hozzájárulnak a sípályák környezetének megóvásához.

2020. január 10.

A technológiai cég – a bizalomra és a szenvedélyre építve – első dalával újra értelmezi, hogy az emberek miként lépnek kapcsolatba a Mastercard branddel, és hogyan emlékezzenek arra vissza. Mivel az átélt tapasztalat egyre meghatározóbb a fogyasztók számára, a Mastercard olyan vásárlási élményt szeretne létrehozni, amely nem csak jó hatással van az érzékekre, de a márkához való kötődést is erősítik.

2019
2019. február 12.

Az éves Mastercard Love Index alapján a magyarok nem hagyják az utolsó pillanatra a Valentin-napi ajándékok kiválasztását, az online vásárlás iránti bizalom pedig folyamatosan nő.

2019. február 8.

A Mastercard megújult arculata részeként saját dallamot és szignált mutat be az idei Grammy gála előtt.  Az újítás célja, hogy a kártyabirtokosok világszerte egy jellegzetes és egyedülálló dallamot köthessenek a gyors, kényelmes és biztonságos fizetéshez.