Оплати годинниками Garmin стали доступними для держателів карток Mastercard від ПриватБанк

24 липня 2018 рік | Автор Yevheniia Kovalenko

Слідом за глобальними платіжними сервісами Google Pay та Apple Pay, які нещодавно запустились в Україні, відсьогодні українці зможуть користуватись іще одним сервісом для NFC-оплат – Garmin Pay. Україна стала 18 ринком, де доступний Garmin Pay. Першими зможуть оцінити рішення клієнти ПриватБанку, держателі Mastercard та інших платіжних систем. Рішення працює з використанням технології токенізації платежів, де безпеку оплат держателів карток Mastercard забезпечує платформа токенізації MDES. Новий платіжний сервіс орієнтований, у першу чергу, на людей, які ведуть активний спосіб життя та займаються спортом.

Для використання розумного годинника Garmin як платіжного пристрою необхідно встановити на смартфон додаток Garmin Connect, підключити смартфон до годинника і додати банківські картки. Для оплати достатньо активувати годинник, обрати іконку гаманця на екрані, ввести пароль і піднести пристрій до терміналу. Завдяки технології токенізації під час платежу від пристрою до терміналу передається зашифрований ключ замість даних платіжної картки.

У напрямку оплати годинниками, Mastercard у світі працює з такими брендами як Fitbit, Montblanc, NXP, Swatch та іншими. В Україні платежі за допомогою годинника раніше були представлені рішенням Watch2Pay, яке вперше в країні реалізував Mastercard на основі технології безконтактної оплати, а також використанням Apple Pay для Apple Watch. Також цієї весни у партнерстві з ПриватБанком і стартапом MAWI Solutions був розроблений платіжний фітнес-браслет MAWI Pay, який ідентифікує свого власника за допомогою електрокардіограми.

Компанія активно розвиває напрямок інтернету речей і співпрацює з виробниками каблучок та фітнес-товарів. Також серед реалізованих у цій сфері проектів Mastercard – платіжні рукавички для гольфу та розумний холодильник для оплати покупок через додаток. Експерти прогнозують, що 62% носимих пристроїв до 2020 року матимуть функцію оплати, а вже цей рік стане проривним у популярності гаджетів в ролі платіжних інструментів. Технологія токенізації дозволяє потенційно перетворити всі види пристроїв на безпечні платіжні інструменти, навіть автомобілі, телевізори та холодильники.

«Щодня ми наближаємо майбутнє без готівки, де зручні та безпечні розрахунки інтегровані в різні сфери життя та різноманітні форм-фактори. За даними наших досліджень, 37% українців хотіли б розраховуватися за допомогою носимих пристроїв[1]це один із найвищих показників серед європейців. Ми бачимо те, як оплати смартфоном стрімко завоювали підтримку користувачів – за рік число токенізованих оплат Mastercard серед українців зросло в 14 разів. Впевнені, що платежі за допомогою розумних годинників відкриють нові можливості для прихильників платіжних новинок та активного способу життя. Сьогодні ми робимо для цього ще один крок, запускаючи в Україні оплати з Garmin Pay», –  зазначила Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні.

«Я дуже радий, що саме ПриватБанк разом з нашими партнерами – міжнародними платіжними системами – запускає новий платіжний сервіс для активних людей, що займаються спортом і пропагують здоровий спосіб життя, – говорить голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл. – Платіжні інновації – це найкраща підтримка тренду активного способу життя. Я особисто і більшість топ-менеджерів нашого банку постійно займаємося спортом, і з запуском нового сервісу стали одними з перших його користувачів».

Серед годинників, що підтримують Garmin Pay, в Україні доступні моделі серії Fenix® 5 Plus, vivoactive® 3 і vivoactive® 3 Music, а також Forerunner® 645 і Forerunner® 645 Music. Крім можливості здійснювати безконтактні платежі, годинник стежить за пульсом власника, має GPS/ГЛОНАСС датчик,  допомагає планувати і контролювати тренування, слухати музику, сповіщає про нові повідомлення і листи тощо.

Детальніше про годинники Garmin на garmin.ua.

[1] https://newsroom.mastercard.com/eu/uk/news-briefs/payments-by-wearables/

Yevheniia Kovalenko