Mastercard зробить фестиваль Atlas Weekend інклюзивним для людей із порушеннями слуху

3 липня 2019 рік | Київ | Автор Yevheniia Kovalenko

Вже вдруге Mastercard є генеральним партнером фестивалю Atlas Weekend, який відбудеться 9-14 липня на території ВДНГ в Києві. Як і торік, одне з наймасштабніших музичних дійств Східної Європи буде повністю cashless завдяки Mastercard та партнерам. Та окрім традиційної співпраці, Mastercard готує спеціальний майданчик #MastercardVibes і цілий ряд активностей, які допоможуть зробити фестиваль більш інклюзивним, а саме – дадуть можливість відчути музику нечуючим людям. Проект є унікальним у європейському масштабі: #MastercardVibes з’явиться вперше на Atlas Weekend з-поміж інших фестивалів Європи. Партнером проекту в Україні стала громадська організація «Відчуй».

«За даними ВООЗ кожна десята людина в світі втрачає слух. А це означає, що значна кількість людей потенційно більше ніколи не почують музики, або взагалі раніше її не чули. Інклюзивна доступність музичних фестивалів дозволить значно якісніше соціалізувати нечуючих людей в Україні та надати максимально рівні можливості. Світ звуків чарівний і має бути доступний для всіх», – Голова ГО «Відчуй» Людмила Пишна. Участь у фестивалі Atlas Weekend для людей з інвалідністю 1 та 2 групи, за наявності посвідчення, є безкоштовною.

Mastercard створить можливість для людей, що не чують, максимально зануритися у фестивальну атмосферу та відчути музику на дотик і побачити очима. У спеціальній лаунж-зоні #MastercardVibes будуть розташовані дві сфери, які покажуть, як по-іншому можна насолоджуватись музикою.

Відчути на дотик. Одна зі сфер діаметром 2 метри передаватиме музику з головної сцени за допомогою вібрацій: її можна торкатись, та навіть обіймати. Також можна вдягти спеціальні SubPac жилети, які за допомогою пульсації дозволять відчувати глибокий бас через усе тіло. Завдяки цьому слухач отримує унікальний музичний досвід.

Побачити очима. Інша куля буде синхронізованою із вібраційною сферою та у live-режимі відображатиме музику через візуальний аудіо еквалайзер.

Зрозуміти. Вперше протягом усього фестивалю біля головної сцени буде розташовано великий екран, через який перекладачі жестової мови будуть перекладати виступи хедлайнерів. В світовій практиці перекладачі на музичних концертах не просто показують текст пісень жестовою мовою, але й передають ритміку, рухи та пози виконавців, щоб усі слухачі могли краще зрозуміти та відчути емоції артистів. Серед перекладачів на Atlas Weekend – Амбер Галловей Галлео – відома у США авторка унікального стилю перекладу музики жестовою мовою. Перед виступом на фестивалі Амбер проведе для українських перекладачів тижневий майстер-клас, і вони приєднаються до виступу.

 «Mastercard вже не перший рік – разом із Atlas Weekend, де ми створюємо безготівкові можливості та безліч креативних активацій для наших споживачів. Але цього року ми зробили наше партнерство ще більш масштабним та інклюзивним, щоби музику зміг відчути кожен, — зазначила Інга Андреєва, генеральний директор Mastercard в Україні. Музика – це те, що дає безцінні емоції, і за даними низки досліджень, за важливістю в житті людей музика сьогодні входить у ТОП-5 на рівні з інтернетом та мобільним зв’язком. Ми прагнемо, щоб цей важливий елемент життя та дозвілля був доступний ще більшій кількості людей, і особливо тішить, що саме Україна із #MastercardVibes стала першою відправною точкою на шляху до включення людей з особливими потребами у світ музики та потужних музичних фестивалів у Європі».

Загалом партнерство Mastercard та Atlas Weekend цього року передбачає створення території без готівки у співпраці з Ощадбанком (оплатити товари в торгових точках буде можливо платіжними картками, смартфонами та іншими NFC-пристроями), а також чимало безцінних сюрпризів та винагород від Mastercard для відвідувачів фестивалю, серед них:

    • 10% знижки при розрахунках карткою Mastercard у понад 15 торгівельних точках на фестивалі;
    • Спеціальна машина сюрпризів – можливість отримати гарантовані подарунки, за пред'явлення чеків на покупку від 200 грн карткою Mastercard та реєстрацію у програмі Програма Mastercard Більше;
    • 500 кг попкорну для гостей фестивалю від Mastercard – у вівторок та п'ятницю (9 та 12 липня).  Отримати попкорн можна буде безкоштовно за умови, що гість прийде разом з чотирма друзями, які протягом кількох хвилин мають покрутити велосипеди приєднані до фури;
    • Повітряна куля – можливість піднятися вгору на повітряній кулі за пред'явлення чеків на покупку від 500 грн карткою Mastercard.

«Atlas Weekend неймовірна подія з крутою неповторною атмосферою, музикою, людьми, їжею та різноманітними розвагами для гостей. Багато в чому наш фестиваль став таким завдяки надійним партнерам. Mastercard у цьому році наш генеральний спонсор та партнер, до того ж ми вже не перший рік разом, і з кожним роком вони разом з нами роблять  Atlas Weekend все кращим та прогресивнішим. Разом із партнерами ми змогли створити найбільшу територію  cashless оплат в Україні, і цим не обмежуються наші спільні досягнення та інновації на фестивалі! Обов’язково приходьте на 9-14 липня до нас у гості та переконайтеся в цьому на власні очі!» — зазначив Дмитро Сидоренко, засновник музичного фестивалю Atlas Weekend.

POS-термінали на території Atlas Weekend будуть приймати картки будь-яких платіжних систем та банків, а безконтактно лише картки Mastercard. Усі охочі також зможуть придбати фестивальну безконтактну prepaid-картку Mastercard від Ощадбанку з символікою фестивалю та яскравим дизайном Atlas Weekend.

Yevheniia Kovalenko