Хто і куди найбільше подорожує: Mastercard дослідила глобальні туристичні тренди

23 липня 2019 рік | Нью-Йорк | Автор Yevheniia Kovalenko

Компанія Mastercard понад 10 років відстежує глобальні тренди міжнародного туризму. За результатами дослідження, у 2018 році Сполучені Штати Америки та Континентальний Китай[1] очолили Global Destination Cities Index: Origins — рейтинг країн та міст, жителі яких подорожують найбільше. Дослідження враховує як подорожі у справах, так і поїздки з метою відпочинку.

За даними Mastercard, до ТОП-5 країн із найбільшою кількістю громадян, які подорожують, увійшли:

1.Сполучені Штати Америки
2. Континентальний Китай
3. Німеччина
4. Велика Британія
5. Франція

Наступні в переліку — туристи з Республіки Корея, Японії та Канади.

Дослідження Mastercard Global Destination Cities Index: Origins допомагає місцевим компаніям адаптувати бізнес під потреби іноземних споживачів. Адже, за даними World Travel & Tourism Council, глобальний прибуток від туризму у 2018 році склав $8.8 трильйони доларів. Окрім того, завдяки збільшенню туристичних потоків у світі було створено 319 мільйонів нових робочих місць.

«Дослідження щодо походження туристів істотно допомагають місцевому бізнесу виявити та задовольнити потреби мандрівників, а також сприяють розвитку інклюзії. Mastercard використовує свої знання та технології, щоб допомагати популярним серед туристів містам та країнам розвивати туристичний сервіс та покращувати досвід користувачів», — стверджує Діна Робіно, віце-президент Global Tourism Partnerships, Mastercard.

У рамках дослідження компанія Mastercard також щорічно вивчає найпопулярніші туристичні напрямки для відпочинку. До ТОП-10 міст світу, куди у 2018 році вирушали у відпустку, увійшли наступні:

1.Пунта-Кана, Домініканська Республіка (частка туристів, які відвідують місто з метою відпочинку, — 99,9%)
2. Джерба, Туніс (97.8%)
3. Хоккайдо, Японія (97.3%)
4. Рів’єра-Мая, Мексика (97.2%)
5. Куско, Перу (97%)
6. Пальма-де-Майорка, Іспанія (96,9%)
7. Кіото, Японія (96,9%)
8. Гонолулу, США (96,8%)
9. Балі, Індонезія (96,7%)
10. Осака, Японія (96,6%)

Mastercard по всьому світу надає користувачам безліч можливостей для швидкого планування подорожей та комфортного відпочинку. Зокрема, для українських мандрівників віднедавна компанія представила розширений перелік travel-переваг, серед яких: доступ до бізнес-залів в зоні міжнародних і внутрішніх вильотів в аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького; доступ до бізнес-зали у зоні міжнародних вильотів, Fast Line на виліт і приліт, стійка прискореної реєстрації та здачі багажу в новому терміналі F в аеропорту «Бориспіль»; доступ до бізнес-зали в зоні міжнародних вильотів в аеропорту «Харків». Нові можливості поповнили перелік улюблених серед користувачів travel-переваг від Mastercard, серед яких — стійка пришвидшеної реєстрації №48 у аеропорту «Бориспіль», бізнес-зали Masterсard Lounge у зоні внутрішніх та міжнародних рейсів у терміналі D, а також сервіс Fast Line у зоні прильоту та вильоту у терміналі D аеропорту «Бориспіль», сервіс-помічник Mastercard Concierge та спеціальні пропозиції від партнерів.

[1] Без урахування кількості туристів із Гонконгу та Макао.

Yevheniia Kovalenko