Покупки «в один скан» з мобільним додатком із Masterpass – відтепер у магазинах «Фора»

30 серпня 2019 рік | Київ | Автор Yevheniia Kovalenko

Мережа «Фора» у партнерстві з Mastercard та Банком Восток запустили рішення, з яким покупці можуть розраховуватися на касах 240 супермаркетів лише «в один скан», без необхідності тримати платіжну картку в руках. У мобільний додаток «Фора» інтегровано платформу цифрових гаманців Masterpass, що дозволяє оплачувати покупки на касі смартфоном за допомогою QR-коду.

Процес розрахунку за товари в супермаркетах «Фора» за допомогою мобільного додатку є простим і швидким: покупцеві необхідно відкрити на екрані свого телефону мобільний додаток «Фора», відсканувати на касі персональний QR-код з екрану та повідомити касирові про бажання розрахуватися додатком. Після цього вартість покупки автоматично списується з банківської картки, що додана у цифровий гаманець Masterpass. За розрахунки через QR-код у мобільному додатку учасники програми лояльності «Фора Club» отримують не 1 бал, як зазвичай, а 1,5 бали за кожну витрачену гривню.

«Фора Сlub» — програма лояльності мережі супермаркетів «Фора», яка забезпечує учасникам вигідні пропозиції та додаткові зручності. Мобільний додаток «Фора» з інтегрованою платформою цифрових гаманців Masterpass для оплати покупок смартфоном — нова вигідна та зручна пропозиція для наших Гостей.  Ми впевнені, що мобільний додаток «Фора» стане улюбленим та незамінним помічником нашим Гостям та однією з наших конкурентних переваг. Запуск мобільного додатку — лише перший крок на шляху втілення усіх наших інноваційних задумів та розробок —нових сервісів, широкого функціоналу та яскравого дизайну», — поділилась Любов Самойлова, керівник департаменту розвитку взаємовідносин з покупцями мережі «Фора».

Створити цифровий гаманець Masterpass користувач може безпосередньо в мобільному додатку «Фора», увівши дані платіжної картки для автоматичної реєстрації в гаманці. Якщо користувач уже має зареєстрований цифровий гаманець, система надасть доступ до раніше доданих до нього карток після підтвердження. Masterpass безпечно зберігає дані платіжних карток різних банків і платіжних систем.

«Кожне рішення Mastercard має на меті покращувати досвід розрахунків. Поєднання платіжної картки в цифровому гаманці Masterpass із програмою лояльності супермаркету в одному додатку спрощує і пришвидшує процес оплати товарів та дозволяє розраховуватись смартфоном на касі «в один скан». Такі зручні рішення демонструють переваги переходу на безготівковий стиль життя зі швидкими, зручними та безпечними розрахунками», зазначив Юрій Батхін, віце-президент із розвитку бізнесу Mastercard в Україні.

Банком-еквайром рішення став Банк Восток.

«Банк Восток завжди готовий брати участь у реалізації нових і сучасних рішень, які допомагають розвивати картковий бізнес в Україні. Ми раді, що у співпраці з нашим багаторічним партнером «Фора» представили можливість більш простих, безпечних і швидких розрахунків. Безготівкові платежі стають одним з найбільш затребуваних способів розрахунків в Україні, ми прагнемо йти в ногу з часом», — повідомила Катерина Смазнова, керівник відділу еквайрингу Банку Восток.

Yevheniia Kovalenko