Туристичні тренди в оплатах від Mastercard: безготівка, активний шопінг зі смартфоном та кулінарні радощі

11 грудня 2018 рік | Київ | Автор Yevheniia Kovalenko

Компанія Mastercard уже понад 10 років досліджує найпопулярніші туристичні напрямки і способи розрахунку по всьому світу. Цікаво, що як і минулого року, до топ-10 країн, до яких подорожували українці, увійшли Польща, Росія, Іспанія, Італія, Туреччина, Німеччина, Угорщина, Франція, Чехія, Білорусь[1]. Перед зимовим туристичним сезоном компанія визначила основні тренди в оплатах українців під час подорожей.

#1 Усе більше розрахунків без купюр

Українці в подорожах за кордоном усе більше переходять на кешлес. Цього року кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% у порівнянні з минулим періодом[2].

#2 Оплати мобільним — і за кордоном, і вдома з NFC

Трендом сезону-2018 стали безконтактні оплати за допомогою смартфонів та інших гаджетів з NFC. У період гарячого відпускного сезону (червень – жовтень 2018 року) українці здійснили у 88 рази більше NFC-оплат за кордоном, аніж за цей самий період минулого року. Така тенденція пояснюється зростанням популярності цифрових гаманців всередині країни. Із запуском глобальних сервісів Google Pay, Apple Pay та Garmin Pay українці отримали можливість розраховуватися безконтактно телефоном у будь-якому куточку світу, де є безконтактні термінали — навіть у тих країнах, де зазначені глобальні сервіси ще не представлені. За останній рік  в Україні кількість безконтактних оплат з Mastercard за допомогою смартфонів зросла у 90 разів. А кількість підключених пристроїв щомісяця продовжує зростати на 25%.


#3 Шопінг фаворит в безготівкових оплатах

У ТОП-і витрат українців за кордоном — шопінг. На це йде близько третини всього бюджету подорожі. Окрім того, значні статті безготівкових витрат — це харчування (майже 25%, включно з розрахунками у супермаркетах — 13%, ресторанах і барах — 11%) та проживання (14%).

За кількістю здійснених транзакцій:

    • українці орендують авто найчастіше в Іспанії, Німеччині та Великій Британії;
    • найбільш популярні країни для шопінгу — Італія, Туреччина, Іспанія;
    • освітні послуги найпопулярніші серед українців у Великій Британії, Канаді, Польщі, США та Іспанії.


 «Mastercard уже не перший рік створює спеціальні можливості для своїх користувачів, щоб як у бізнес-подорожах, так і на відпочинку вони могли отримати максимум комфорту та переваг до, під час і після поїздки. Так, лише бізнес-залами Mastercard у аеропортах «Бориспіль» і «Київ» та швидким проходженням паспортного контролю та авіаційної безпеки Fast Line користуються вже понад 10 000 держателів наших карток щомісяця. Користувачі усе більше цінують безпеку, швидкість та зручність безготівкових оплат як удома, так і за кордом, що, до того ж, надає особливі переваги», — зазначила Наталія Байдала, директор з маркетингу Mastercard в Україні.

Нагадаємо, що серед переваг для подорожей від Mastercard — можливість завчасного планування поїздок з Mastercard Concierge, швидкий прохід контролю у аеропортах разом з Fast Line, доступ до бізнес-залів Mastercard та понад 1000 лаунж-зон з Lounge Key для комфортного очікування на літак, спеціальні пропозиції від партнерів, у тому числі cashback. Користувачі можуть дізнатися про доступні пропозиції по картці на сайті чи у відділенні свого банку.

 

Більше про переваги Mastercard під час подорожей.

[1] Згідно з даними транзакцій здійснених українцями за кордоном картками Mastercard у період червень-жовтень 2018.

[2] Згідно з даними транзакцій здійснених українцями за кордоном картками Mastercard у період червень-жовтень 2018, у порівнянні з періодом червень-жовтень 2017 року.

[3] Дані Mastercard, період з серпня 2017 по серпень 2018 https://newsroom.mastercard.com/eu/uk/news-briefs/contactless-nfc-in-ukraine/

Yevheniia Kovalenko