ОМКФ стає територією без готівки – завдяки ТАСКОМБАНКУ і Mastercard

11 липня 2018 рік | Одеса | Автор Yevheniia Kovalenko

На фестивальних локаціях буде діяти безготівкова система розрахунку, в тому числі через QR-код, а при покупці фестивальною карткою OIFF Card від ТАСКОМБАНКУ і Mastercard можна буде отримати знижку.

Одеський міжнародний кінофестиваль, який щорічно збирає понад 60 тисяч гостей, цього року вперше стає cashless-територією завдяки партнерству з ТАСКОМБАНКОМ і Mastercard. На фестивальних локаціях – фудкорті, барах Фестивальної площі, Фестивальному магазині, при купівлі абонемента на акредитації та в Пале-Рояль – можна буде розрахуватися тільки безготівково. До оплати приймаються картки різних платіжних систем, випущені будь-яким банком світу, а також NFC-пристрої. Торгові точки фестивалю обладнані POS-терміналами ТАСКОМБАНКУ.

 «Цей рік став для Одеського міжнародного кінофестивалю роком інновацій. У цьому році ми зробили наголос на нові тренди: надали гостям ОМКФ можливість замовляти квитки на кінопокази з будь-якої точки світу завдяки новій квиткової системі, а також впровадили cashless-програму для локацій кінофестивалю. Зручність, простота використання і інноваційність рішень відкриють глядачам двері у світ світового кінематографа!» — говорить Президент Одеського кінофестивалю Вікторія Тігіпко.

«Ми раді, що до числа найбільших фестивалів без готівки цього року приєднався ОМКФ, знакова європейська кіноподія. Наш досвід роботи з фестивалями показує, наскільки важливою є для відвідувачів можливість просто і швидко розраховуватися всюди зручним для них способом – без необхідності шукати готівку або турбуватися про безпеку гаманця. Тисячі гостей фестивалю зможуть цьогоріч відкрити для себе Одесу не тільки як центр високого кіно, але і як територію платіжних інновацій», — зазначила Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні.

Спеціально до події була випущена фестивальна картка OIFF Card, яка є спільним продуктом ТАСКОМБАНКУ і Mastercard, її можна оформити прямо на ОМКФ. Активувати її можна відразу при отриманні, в цьому гостям допоможуть промоутери Банку. Також картку можна активувати самостійно на сайті кінофестивалю, в терміналах самообслуговування ТАСКОМБАНКУ на фестивальних локаціях, а також за номером телефону гарячої лінії 0 800 60 60 88.

Поповнити картку можна готівкою в терміналах самообслуговування в зоні акредитації в Фестивальному палаці, на Фестивальній площі, у квиткових касах фестивальних локацій, а також за допомогою безготівкового переказу з картки на картку на сайті ТАСКОМБАНКУ.

З фестивальною карткою відвідувачі можуть отримати знижку в партнерів фестивалю, в зоні фудкорту на Фестивальній площі, а також у квиткових касах – від 10% і більше.

«Безготівкові платежі вже давно стали частиною нашого життя. І, будучи генеральним партнером ОМКФ, ми раді, що можемо підтримати не тільки розвиток кіноіндустрії України, а й організувати сучасний комфортний безготівковий простір для гостей фестивалю. Зробивши ставку на інновації і нестандартні рішення, ми подбали про те, щоб тисячі учасників фестивалю могли зручно розраховуватися, не турбуючись про безпеку платежів», — підкреслив Володимир Дубей, перший заступник голови правління АТ «ТАСКОМБАНК».

Крім оплати картками або пристроями з NFC на терміналах, гості фестивалю зможуть протестувати новий спосіб оплати – за допомогою QR-коду через чат-бот. Це перше подібне рішення в Україні, що дозволяє здійснювати оплати через Telegram-бот з інтегрованим цифровим гаманцем Masterpass. В основу платіжного функціоналу покладена технологія Mastercard QR, яка дає змогу розраховуватися через динамічний QR-код.

Для здійснення покупки користувач у боті сканує QR-код у торговельній точці, вибирає необхідну картку в Masterpass і підтверджує оплату. Партнерами в реалізації рішення стали ТАСКОМБАНК, Mastercard і провайдер «Хмарка». Протестувати новий платіжний спосіб можна буде в QR-кафе на фестивалі, оплативши їжу зі знижкою 50%.

 

Masterpass безпечно зберігає дані карток різних платіжних систем у цифровому гаманці, без необхідності кожного разу вводити карткові реквізити (номер картки, CVC-2 код та ін.) для оплати. Система автоматично розпізнає користувача за номером телефону, якщо за цим номером уже зареєстрований гаманець Masterpass, і запропонує його підключити. Незареєстровані користувачі можуть додати платіжну картку в гаманець прямо в чат-боті.

Yevheniia Kovalenko