Mastercard відкрив оновлений футбольний майданчик у центрі Києва

23 травня 2018 рік | Київ | Автор Yevheniia Kovalenko

Поки столиця готується до зустрічі масштабного футбольного турніру UEFA Champions League Final Kyiv 2018, в центрі міста за адресою бульвар Лесі України, 24, презентували новий футбольний майданчик. Це перший відкритий майданчик, відновлення якого стало можливим завдяки компанії Mastercard в рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи «Передай пас».  Площа майданчика 562,5 м2, він обладнаний відповідно до всіх міжнародних вимог для гри у міні-футбол. У ході ремонтних робіт замінили фундамент, поклали мультифункціональне гумове покриття на полі, встановили нові огорожу та спортивне обладнання.

«Футбол це велика сила, що об’єднує та надихає на нові старти. Любов українців до цієї гри надихнула Mastercard дати початок масштабним важливим змінам на краще. Згідно з нашими дослідженнями, кожен другий українець вбачає у створенні спортивної інфраструктури шлях до популяризації футболу. А 84% опитаних вважають, що це позитивно вплине на громаду. Так народилася ідея започаткувати відновлення футбольних майданчиків у різних містах України. І ми разом з партнерами вже створюємо умови, щоб у якомога більшої кількості людей була можливість грати і насолоджуватися грою», — зазначила Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні.

Загалом проект передбачає облаштування 14 футбольних майданчиків у 12 містах: Броварах, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Києві, Львові, Одесі, Рівному, Харкові, Черкасах, Чернівцях і Чернігові. Перші результати ініціативи презентували громадськості представники Mastercard, КМДА, а також амбасадор проекту, легендарний футболіст і голкіпер Олександр Шовковський. Символічний дебютний матч на новому полі провели між командами партнерів — учасників ініціативи, а також представників медіа.

«Мій шлях у великий футбол починався саме з майданчиків у дворах, де ми грали з друзями. Тому я вірю, що завдяки таким проектам, як «Передай пас» від Mastercard, більше українців зможуть розділити мою любов до футболу. Перший майданчик вже готовий зустрічати гравців, і я радий стати частиною цієї історії. Сподіваюся, що результати і сама ідея надихнуть інші компанії на подібні ініціативи»,— підкреслив Олександр Шовковський під час події.

Дослідження Mastercard виявило: 48% українців переконані, що футбол об’єднує друзів та допомагає зустрічатися з новими людьми. 43% опитаних називають футбол способом відпочити і зняти стрес, а 17% грають у цю гру з дитинства.

Yevheniia Kovalenko