Ватерлоо, Бельгія — Безконтактна технологія продовжує поширюватися як найпопулярніший спосіб безготівкових платежів в історії Європи — наразі майже кожна друга оплата карткою тут здійснюється безконтактно.

Одним із основних напрямів, що стимулює популяризацію безконтактної технології у всій Європі, є транспортні системи, адже саме тут є найбільша потреба в швидких та безпечних розрахунках. Кількість безконтактних оплат у громадському транспорті постійно зростає, а технологія відіграє все важливішу роль у повсякденному житті. Так, лише у київському метро, де технологія була запроваджена у 2015, вже понад 35 млн поїздок оплачено безконтактними банківськими картками, щодня таким способом у метро здійснюється понад 100 тисяч транзакцій. Mastercard пришвидшує розвиток contactless і перетворює безконтактну технологію на стандарт: до 2020 року всі POS-термінали у Європі будуть безконтактними.

Нове дослідження Mastercard підтверджує беззаперечне збільшення частоти використання безконтакту в Європі — за рік кількість таких транзакцій зросла на 97%. У більш як 15 європейських країнах, серед яких Данія, Греція, Угорщина та Польща, частка contactless оплат у фізичних торгових точках перевищує 50%. Технологічні досягнення в галузі платежів та аналізу даних у Європі дозволяють країнам постійно вдосконалювати регіональну технологічну інфраструктуру.

Дані також демонструють той факт, що європейські країни суттєво змінюють платіжну поведінку споживачів, щоб збільшити використання безконтактної технології. Наприклад, у Польщі частка безконтактних транзакцій за рік склала понад 80%. Багато європейських країн успішно будують cashless економіку. Це підтверджує той факт, що населення з легкістю відмовляється від готівки і швидко переходить до використання безконтактних технологій. Ці результати свідчать про «безконтактну революцію» в Європі, оскільки споживачі потребують швидких та зручних методів оплати, яким вони можуть довіряти. Окрім простоти та зручності, споживачі також прагнуть отримати додаткові переваги — безпеку та захист у процесі використання платіжних технологій: все більше користувачів довіряють безконтактній технології та вважають її безпечнішою, порівняно з традиційними способами розрахунку.

«Європа демонструє лідерські показники із розвитку безконтактних оплат. Незалежно від рівня розвитку економіки в кожній країні, характерною особливістю для всіх країн Європи є готовність самих споживачів активно використовувати безконтактну технологію. Ми спостерігаємо, як на європейських ринках стабільно зростає популярність безконтактної технології завдяки високій довірі споживачів до таких розрахунків», — зазначив Хав'єр Перес, президент Mastercard Europe.



Contactless_Map_UA
Yevheniia Kovalenko