Mastercard та Esports Ukraine оголошують про старт партнерства

14 березня 2019 рік | Київ | Автор Yevheniia Kovalenko

Mastercard в Україні оголосила про початок співпраці з Esports Ukraine (ГО «Українська Федерація Електронного Спорту»). Партнерство спрямоване на поширення кіберспортивної культури в Україні, залучення бізнесу до питань розвитку інфраструктури кіберспорту та підвищення фінансової грамотності молоді.

Партнерство відкриє кіберспортивний аматорський турнір UNIVERSITY MASTER CUP, що розпочнеться 13 квітня та триватиме до 11 травня. У турнірах ліги студентські команди з усієї України зможуть позмагатися у декількох дисциплінах: League of Legends, Dota 2 та CS:GO. У подальших планах партнерства — проведення промо-кампаній Mastercard довкола кіберспортивних спонсорських активів компанії, а також реалізація спеціальних освітніх кампаній.

«Кіберспорт динамічно розвивається у світі та в Україні, не тільки об’єднуючи мільйони гравців та глядачів, але і створюючи нові можливості для бізнесу. Минулого року Mastercard стала першим глобальним партнером найбільш популярної у світі дисципліни League of Legends. В Україні рух кіберспорту щороку зростає: за приблизними оцінками, в країні нараховується понад 4,5 мільйони активних гравців, більше 60% з яких здійснюють покупки в іграх[1]. Ми переконані, партнерство з Esports Ukraine сприятиме розвитку українського кіберспорту та допоможе нам спільно створювати нові можливості для гравців та фанатів», — зазначила  Наталя Байдала, директор з маркетингу Mastercard в Україні.

«Партнерство з Mastercard сприятиме реалізації наших соціальних цілей, спрямованих на популяризацію професійного та аматорського кіберспорту в Україні, створення національних команд та сприяння їх успіху на світовій арені. Наші спільні активності також включатимуть розвіювання стереотипів та неупереджений погляд на індустрію кіберспорту, привернення уваги дорослих до захоплень сучасної молоді. Крім того, співпраця дозволить привернути увагу бізнесу та уряду до розвитку турнірної кіберспортивної інфраструктури України, а спільні проекти сприятимуть підвищенню загальної фінансової грамотності онлайн гравців», — додав Іван Данішевський, президент Esports Ukraine.

За статистикою, глобальна кіберспортивна аудиторія у 2018 році досягла 395 мільйонів людей, з яких 222 мільйони складають залучені гравці, а 173 мільйони — фанати. Згідно з прогнозами, загальна аудиторія кіберспорту виросте до 580 мільйонів глядачів до 2021 року. Станом на 2018 рік, глобальний ринок кіберспорту сягнув 900 мільйонів доларів США, а до 2020 року очікується ріст до 1,5 мільярда.[2]


[1] Дані Steam Spy (steamspy.com)

[2] Дані аналітичного ресурсу Newzoo (https://newzoo.com/key-numbers/)

Yevheniia Kovalenko