Звук на повну: Mastercard презентує свою звукову айдентику

8 лютого 2019 рік | Нью-Йорк | Автор Yevheniia Kovalenko

Mastercard відкриває новий вимір вираження бренду та презентує власну звукову айдентику — комплексну звукову архітектуру, що відображає новітній етап розвитку бренду. Незалежно від середовища, в якому користувачі будуть взаємодіяти з Mastercard у світі — фізичному, діджитальному чи голосовому, — оригінальна мелодія Mastercard легко запам'ятається і стане впізнаваною. Таким чином, після нещодавнього оновлення логотипу компанії, це стане новим етапом у трансформації бренду.

«Звукова айдентика новий вимір ідентичності бренду, а також важливий елемент впізнаваності Mastercard сьогодні і в майбутньому», — зазначив Раджа Раджаманар, директор з маркетингу та комунікацій Mastercard. — Ми поставили перед собою амбітну мету створити мелодію Mastercard такою, щоби вона була виразною та автентичною, і при цьому легко адаптованою у всьому світі та в різних жанрах. Важливо, щоб наша звукова айдентика не тільки зміцнювала присутність бренду, але і з легкістю сприймалася у всьому світі».

Щоб забезпечити сприйняття музичного бренду людьми по всьому світу, компанія Mastercard долучила до творення аудіоайдентики музикантів, митців та агентства з різних країн, зокрема і музичного новатора Майка Шиноду, учасника гурту Linkin Park.

У результаті була створена оригінальна мелодія, яка легко запам'ятовується, адаптується до різних жанрів і культур, залишаючись при цьому цілісною музичною айдентикою світового бренду. Крім того, використання різноманітних інструментів і ритмів дозволяє представити мелодію Mastercard у кількох унікальних стилях: оперному, кінематографічному та ігровому, включно із низкою регіональних інтерпретацій.

Мелодія Mastercard є основою звукової архітектури бренду компанії і буде поширюватися у багатьох форматах: від музичних партитур, звукових логотипів і рингтонів до сигналу прийому платежів на POS-терміналах.

«Що я найбільше люблю у мелодії Mastercard — те, наскільки вона гнучка і адаптивна до різних жанрів і культур, — сказав Майк Шинода. Приємно бачити великий бренд, який виражає себе через музику для зміцнення взаємодії з людьми».

Враховуючи той факт, що до 2022 року сума витрат за допомогою голосової комерції досягне 40 мільярдів доларів США[1], аудіоідентичність не тільки наближає бренди до своїх користувачів, але також є інструментом, що дозволяє жити і оплачувати товари та послуги у цифровому і мобільному світі.

Напередодні 61-ої премії Греммі, Mastercard запустить нову мультиканальну маркетингову програму, у якій братиме участь номінантка премії Греммі артистка Каміла Кабелло. Це стане першим креативним форматом, через який бренд презентує свою музичну айдентику.

Після запуску у США мелодія Mastercard буде презентована на BRIT Awards у Лондоні, а потім під час Mobile World Congress у Барселоні, а далі — в низці інших подій та форматів. Більше про еволюцію бренду у Digital Press Kit.

Прослухати мелодії можна за посиланнями:

∙ Transaction sound: https://newsroom.mastercard.com/videos/acceptance/

∙ Coffee shop video: https://newsroom.mastercard.com/videos/coffee-shop/

∙ Mastercard soundscape: https://newsroom.mastercard.com/videos/mastercard-soundscape/

[1] https://techcrunch.com/2018/03/02/voice-shopping-estimated-to-hit-40-billion-across-u-s-and-u-k-by-2022/

Yevheniia Kovalenko