Дослідження Mastercard Love Index: тренди романтичного шопінгу до Дня усіх закоханих

13 лютого 2019 рік | Київ | Автор Yevheniia Kovalenko

Щорічне дослідження Mastercard Love Index[1], яке аналізує транзакції за платіжними картками у період святкування Дня святого Валентина протягом останніх трьох років, виявило, що українці почали витрачати значно більше коштів на романтичні подарунки, порівняно з 2016 роком. Об’єми витрат до Дня святого Валентина у 2018 році зросли на 100%, а загальна кількість транзакцій збільшилася на 94%. Для порівняння, у світі витрати до Дня усіх закоханих зросли на 3%. Кількість транзакцій в e-commerce у найромантичніші дні минулого року в Україні зросла на 84%.

Дослідження Mastercard Love Index продемонструвало: 31% покупців в Україні планують романтичні покупки і роблять їх заздалегідь, 11 лютого. Серед улюблених подарунків українців до Дня святого Валентина — квіти та ювелірні вироби. Дані дослідження вказують, що загальна сума витрат на квіти зросла на 179%, а на ювелірні вироби — на 107%.

Відповідно до Mastercard Love Index тенденція на матеріальні подарунки залишається стійкою. Однак, світовими фаворитами у переліку святкових сюрпризів залишається відпочинок у готелі на День усіх закоханих або ж романтична подорож із коханими. Це підтверджують і дані дослідження по Україні. За останні три роки кількість транзакцій за проживання українців у готелях у святковий період зросла на 70%, а сума загальних витрат – на 82%. 26% усіх витрат у період свята складають розрахунки за романтичні подорожі, кількість оплат яких зросла на 84%.

Помітно збільшилася за останні три роки також кількість платіжних операцій у ресторанах у День святого Валентина. В Україні з 2016 по 2018 рік кількість таких транзакцій зросла на 91%.

Помітно зростає рівень використання безконтактної технології в Україні: у період святкування Дня святого Валентина сума витрат за безконтактними операціями збільшилася у 19 разів, тоді як у світі спостерігається ріст у 3 рази. Закохані дедалі більше надають перевагу саме безконтактному способу розрахунку, адже сьогодні технологія доступна у більше ніж 9 мільйонах торгових точок 114 країн світу.

«У часи, коли швидкі безконтактні розрахунки та доставка онлайн-товарів у день замовлення є нормою, робити приємні сюрпризи та дивувати коханих у свята стало набагато простіше. Уже четвертий рік поспіль дослідження Mastercard Love Index визначає ключові глобальні та регіональні тенденції романтичного шопінгу, серед яких і перехід на безконтактний спосіб оплати покупок. Ми сподіваємося, що такі дослідження допоможуть торговцям визначити купівельні звички споживачів та покращити клієнтський досвід придбання подарунків протягом найромантичнішого періоду», — зазначила Наталя Байдала, директор з маркетингу Mastercard в Україні.

LoveIndex_Infogr_Ukr-1

[1] Дослідження Mastercard Love Index аналізує сукупну інформацію про транзакції по кредитних, платіжних і prepaid картках Mastercard за три роки в період з 11 по 14 лютого впродовж 2016-2018 рр.

Yevheniia Kovalenko