Mastercard продовжує підтримку жіночого спорту: амбасадорками бренду стали футболістки ФК«Олімпік Ліон» та «Арсенал»

27 травня 2019 рік | Лондон | Автор Yevheniia Kovalenko

Mastercard як один із найактивніших світових спонсорів масштабних спортивних подій посилює підтримку жіночого футболу. Це важливий крок на користь гендерної рівності в спорті та в маркетингу. Компанія Mastercard здавна є активною прихильницею етнічної та культурної різноманітності, інклюзії та співпраці задля сприяння ефективному управлінню і об’єктивності в спорті.

Mastercard є одним з провідних спонсорів жіночого футболу вже протягом 25 років. Оскільки жіночий футбол стає все більш професійним і конкурентним, Mastercard вважає, що це хороший момент для інвестування в клуби і гравців — як найкращий спосіб залучення найбільш важливих ресурсів у жіночий спорт. Мета такої підтримки — розвиток клубів і футболісток та привертання до них уваги широкого кола шанувальників та ентузіастів.

Сьогодні жіночий футбол є одним із найпривабливіших видом спорту для дівчат, популярність якого буде лише зростати завдяки успіху клубів і появі суперталановитих гравчинь на світовій арені. Тому глобальні спонсорські ініціативи в жіночому футболі є лише першим кроком у підтримці клубів та окремих футболісток.

Так, клуб «Олімпік Ліон» нещодавно встановив рекорд, вигравши шостий раз поспіль Чемпіонат Європи – це був восьмий фінал для команди підряд. Команда також здобула перемогу в національному турнірі, виборовши 13-й титул чемпіона.

Провідною амбасадоркою футбольної ініціативи Mastercard у ліонському «Олімпіку» стала Ада Хеґерберґ — нападниця «Олімпік Ліон». У 2018 році Ада стала першою жінкою в світі, що здобула трофей «Золотий м’яч» – традиційну нагороду найкращому футболістові світу, яка до того вручалась чоловікам. До амбасадорів Mastercard також приєдналися захисниця ліонського «Олімпіка» та капітан Національної збірної Канади Кадейша Б’юкенен, захисниця цього ж клуба та капітан збірної Японії Сакі Кумаґай, а також Венді Ренар, капітан «Олімпік Ліон» і колишня капітан французької збірної, яка брала участь у всіх шести чемпіонатах Європи.

Жіночий футбольний клуб «Арсенал» — чинні чемпіони Жіночої суперліги (WSL), що здобули рекордні 12 перемог із 17 проведених турнірів.

Головною амбасадоркою Mastercard у жіночому футболі стане Алекс Скотт — капітан у відставці команди «Арсенал» та англійської Національної збірної, Жінка року за версією Financial Times, MBE, перша жінка-аналітик чоловічого футболу.

«Для мене велика честь приєднатися до Mastercard у підтримці жінок-спортсменів у їх прагненні до успіху та кар'єрному розвитку у всіх сферах професійного спорту. Я дуже рада зробити свій внесок у розвиток жіночого футболу разом із Mastercard», — зазначила Алекс Скотт.

До таких сильних та впливових футболісток також приєдналися нападниця та капітан жіночої команди «Вольфсбурґа» та Національної збірної Данії Пернілле Гардер, а також форвард чиказьких «Червоних зірок» і капітан Національної збірної Австралії Сем Керр.

«На нашу думку, бренди, які поділяють погляди своєї аудиторії, мають більшу довіру й стають частиною життя людей. Ми ставимо собі за мету зробити так, щоб наша діяльність і наші спонсорські активи відповідали інтересам наших користувачів, — підкреслив Раджа Раджаманар, директор з маркетингу та зв’язків з громадськістю Mastercard. — Інвестуючи в жіночий футбол — професійний і впливовий вид спорту — ми маємо змогу безпосередньо вплинути на життя спортсменок й допомогти їм створити стабільні ініціативи для дівчат і жінок в усьому світі».

Масштабне спонсорство Mastercard у галузі спорту охоплює значну кількість міжнародних спортивних заходів і організацій, зокрема відкриті чемпіонати Франції та Австралії з тенісу, Лігу чемпіонів УЄФА, PGA Tour®, МЛБ (Major League Baseball), Кубок світу з регбі, Кубок Америки з футболу та кіберспортивні заходи з League of Legends. Разом зі своїми партнерами та завдяки спонсорським активам Mastercard створює безцінні досвід та сюрпризи, допомагаючи держателям карток стати ближчими до улюблених видів спорту й спортсменів.

Yevheniia Kovalenko