Mastercard призначає Марка Барнетта президентом Mastercard Europe

4 травня 2020 рік | Брюссель | Автор Yevheniia Kovalenko

Сьогодні компанія Mastercard оголосила про призначення Марка Барнетта президентом Європейського регіону Mastercard, із центральним офісом у Брюсселі. У своїй новій ролі Марк Барнетт буде відповідати за стратегію, вибір напрямів і розвиток усіх аспектів бізнесу Mastercard в регіоні. Діяльність Mastercard у Європі сьогодні охоплює 53 країни і понад 950 мільйонів користувачів, яких компанія обслуговує у співпраці з роздрібними торговцями, фінансовими організаціями та іншими партнерами. Марк Барнетт буде підпорядковуватися Жілберто Калдарту, президенту міжнародних ринків Mastercard, і вступить у Правління Mastercard з 1-го червня 2020 року.

Aprroved headshot - Mark Barnett April 2020

Коментуючи своє призначення, Марк Барнетт зазначив: «У цей важливий і особливий момент для Mastercard у Європі, я радий очолити роботу такого динамічного регіону. Mastercard як мультифункціональна технологічна компанія у сфері платежів сьогодні володіє в Європі унікальними можливостями пропонувати зручні та безпечні способи здійснення і отримання платежів по всьому регіону. Я із задоволенням продовжу розвивати культуру всередині організації, направлену на створення технологічних інновацій та забезпечення надійного партнерства для учасників ринку. По всій Європі Mastercard відкриває нові можливості для користувачів, компаній і економік. І я радий, що можу керувати командою і бізнесом, орієнтованим на досягнення позитивних результатів і на те, щоб зробити повсякденне життя кращим і простішим».

«Марк привносить глибокі знання і значний досвід у розвитку тісної співпраці з партнерами, одночасно створюючи культуру, яка розвиває нові підходи у мисленні та партнерстві, — сказав Жілберто Калдарт, президент міжнародних ринків Mastercard. «Під час роботи у компанії Марк продемонстрував свою сфокусованість на розвитку бізнесу і зміцненні лідируючих позицій Mastercard у різних сегментах продуктів і на різних ринках. Його орієнтація на трансформацію і ріст бізнесу, лідерство компанії роблять його кандидатуру ідеально відповідною для подальшого розвитку діяльності Mastercard у Європі».

До призначення на нову посаду Марк Барнетт очолював Mastercard у Великобританії, Ірландії, країнах Північної Європи та Балтії. Його обширні знання галузі та нових платіжних технологій стали вирішальним фактором успіху Mastercard у багатьох країнах. Барнетт приєднався до компанії Mastercard у 2003 році. З того часу займав різні позиції у компанії, у тому числі керував напрямом консалтингових послуг компанії у Європі, а потім і на глобальному рівні. Марк Барнетт має більш ніж 20-річний досвід роботи у секторах платежів і роздрібних банківських послуг.

Марк Барнетт замінить на посаді нинішнього президента Mastercard Europe Хав'єра Переса, який піде у відставку наприкінці цього року. Хав'єр Перес працює в Mastercard з 1996 року, і до того, як стати президентом Європейського регіону Mastercard — поcаду якого він займав протягом останніх 15 років — він займав різні керівні посади в організації. Працюючи з Mastercard близько чверть століття, Хав’єр Перес зумів створити команду світового рівня, підтримуючи революційний розвиток безготівкових платежів у Європі і успішно співпрацюючи з компаніями, урядами та регуляторами, щоб стимулювати інновації та зміцнити довіру до екосистеми платежів.

«Хав'єр Перес налагодив співпрацю з багатьма місцевими, регіональними і глобальними партнерами, відкрив нові ринки, у тому числі успішно працюючи в умовах нових правил регуляції. Він зміг диверсифікувати наш бізнес для досягнення значного успіху і зробити Mastercard справжнім лідером європейського ринку. Хав'єр Перес залишить велику спадщину, і від імені всієї нашої організації я хотів би щиро подякувати йому за значний внесок у побудову і розвиток нашого бізнесу», — сказав Жілберто Калдарт.

Yevheniia Kovalenko