Вуглецевий калькулятор від Mastercard дозволить споживачам визначити свій вплив на довкілля

Брюссель, 15 квітня 2021 р. – Mastercard спільно зі шведським фінтех-стартапом Doconomy розробили систему підрахунку вуглецевого сліду для користувачів карток Mastercard. Спеціальний вуглецевий калькулятор визначає рівень вуглецевого сліду від кожної безготівкової оплати, допомагаючи користувачам приймати більш поінформовані рішення стосовно покупок. Вже сьогодні банки можуть інтегрувати калькулятор вуглецевого сліду у свої мобільні додатки за допомогою нових API, доступних на Mastercard Developers

Згідно з останнім глобальним дослідженням Mastercard[1], 58% опитаних по всьому світу стурбовані тим, як їхні дії впливають на довкілля, і 54% вважають важливим зменшення свого вуглецевого сліду. Калькулятор від Mastercard і Doconomy допомагає користувачам оцінити вплив їх витрат на навколишнє середовище і пропонує кожному перетворити покупки та бонуси в реальні вчинки на користь планети: долучитися до проектів глобальної ініціативи Mastercard Priceless Planet Coalition, пожертвувати кошти на висадку дерев самостійно або через програми лояльності банку тощо.  

«Cьогодні бізнес має усвідомлювати свою роль у захисті планети. Не лише тому, що це важливо для користувачів, а передусім тому, що це правильний вчинок. Зрештою, ми всі живемо на цій планеті, і тому несемо колективну відповідальність за прийняття відповідних заходів. Із початком пандемії екологічні проблеми стрімко загострилися, тому наші зусилля у їх вирішенні мають також примножитися. Ми продовжуємо пошук інноваційних шляхів того, як ми як компанія можемо допомогти планеті. Ми також активно ділимося нашими ідеями з ширшою спільнотою, заохочуючи інших робити важливі кроки разом із нами», – підкреслив Марк Барнетт, президент Mastercard Europe.

Калькулятор став частиною глобальної ініціативи Mastercard Priceless Planet Coalition, головною метою якої є відновлення 100 мільйонів дерев у світі за п’ять років. Він дозволяє користувачам вимірювати викиди CO2, що утворюються внаслідок їх покупок, за різними категоріями витрат. Розрахунки проводяться незалежними експертами Åland Index. Крім того, калькулятор на простих порівняннях допомагає зрозуміти реальний вплив людини на довкілля: наприклад, перетворюючи рівень вуглецевого сліду людини на кількість дерев, необхідних для поглинання відповідної кількості CO2.

До Priceless Planet Coalition вже долучилося понад 50 компаній з усього світу, і Коаліція продовжує активно розширюватися. Крім калькулятора вуглецевого сліду Mastercard запускає й інші екологічні продукти, наприклад картки із відновлювальної сировини для зменшення пластикових відходів. Серед інших ініціатив компанії – зобов'язання досягти нульового рівня викидів до 2050 року, випуск зелених облігацій на суму 600 мільйонів доларів США та інші активності для стійкого розвитку.

[1] Дослідження YouGov на замовлення Mastercard, січень-березень 2021 р. Опитування 25519 жінок та чоловіків віком старше 18 років у 24-х країнах світу: Великобританії, Німеччини, Бельгії, Італії, Швеції, Колумбії, США, Індії, Греції, Нідерландів, Австрії, Франції, Туреччини, Мексики, Бразилії, Кенії, Польщі, Росії, Іспанії, Португалії, ОАЕ, Канади , Австралії та Японії.

Yevheniia Kovalenko