Mastercard та Ощадбанк запустили безготівкову оплату проїзду в комунальному транспорті Полтави

Mastercard та Ощадбанк за підтримки Полтавської міської ради запустили технологічне рішення для безготівкової оплати проїзду в комунальному транспорті міста. Відтепер пасажири міських тролейбусів та автобусів Полтави матимуть можливість розраховуватись за проїзд швидко та зручно  – на мобільному валідаторі за допомогою платіжної картки, смартфону чи іншого гаджета з NFC. Оплатити проїзд без готівки вже можна у 70 тролейбусах та 15 автобусах міста.

Для безготівкової оплати проїзду достатньо піднести безконтактну банківську картку або платіжний пристрій до мобільного валідатора у кондуктора та дочекатися звукового сигналу. Процес оплати займає лічені секунди. Після підтвердження валідатор надрукує чек-квиток з інформацією про вартість, дату проїзду та час оплати. Вартість проїзду у тролейбусі становить 6 грн, у автобусі – 8 грн. Жодних додаткових комісій при безготівковій оплаті проїзду немає.

«Радий, що відтепер жителі та гості Полтави матимуть можливість розраховуватися за проїзд швидко та зручно – за допомогою платіжної картки. Упевнений, що впровадження безготівкової оплати стане ще одним кроком на шляху до створення сучасного міста з технологічною інфраструктурою та забезпечення комфортних умов для життя наших громадян. Дуже вдячний партнерам – Mastercard та Ощадбанку – за участь у реалізації даного проекту і сподіваюся, що жителі Полтави оцінять нові можливості зручної оплати», – зазначив Олександр Мамай, міський голова Полтави.

«Розвиток smart city-інфраструктури – один зі стратегічних напрямів роботи Mastercard в Україні. Ми забезпечуємо можливість швидких, зручних та безпечних безготівкових оплат у транспорті та міській інфраструктурі. Відтепер, можливість оплачувати проїзд без готівки у комунальному транспорті з’явилася і у мешканців Полтави. Ми вдячні партнерам та місцевій владі за готовність до впровадження інноваційних рішень, які вдосконалюють інфраструктуру міст та розвивають кешлес-економіку», –- підкреслив Ігор Панченко, менеджер із розвитку бізнесу Mastercard в Україні.

Банком-екваєром проекту є Ощадбанк.

«Майже сім років Ощадбанк разом з Mastercard допомагає українським містам інтегрувати платіжні рішення у транспортну інфраструктуру. Сьогодні до таких міст приєдналась Полтава, мешканці та гості якої відтепер можуть швидко та зручно оплачувати проїзд у комунальних тролейбусах і автобусах. Упевнений, що такий спосіб оплати стане для полтавців приємною звичкою», – повідомив Володимир Москаленко, директор департаменту електронної комерції та платіжних засобів Ощадбанку.

В Україні технологічні рішення з безготівкової оплати від Mastercard та Ощадбанку уже реалізовано у транспорті Києва, Чернівців, Івано-Франківська та інших міст.