Mastercard відзначить жінок-підприємиць в рамках Women SME Leaders Awards

Київ, 10 квітня 2023 р. –  Компанія Mastercard вдруге організовує премію Women SME Leaders Awards, щоби відзначити досягнення власниць і керівниць малих та середніх бізнесів, які своїм прикладом надихають майбутні покоління жінок-підприємиць у країнах Східної Європи, Близького Сходу та Африки.

Відзнака, започаткована у 2022 році для підтримки підприємиць, покликана привернути увагу до жінок, які будують майбутнє регіону. Після успішного проведення першої премії, у 2023 році її було розширено і на країни Східної Європи, де також будуть відзначені жінки-лідерки та їхні досягнення за останній рік.

Подати заявку можна до 22 квітня 2023 року за посиланням.

«Бізнеси, якими володіють або керують жінки, є потужною силою у світовій економіці і ключовим фактором її трансформації та стабільності. Розширення можливостей для жінок не лише сприятиме інклюзивному зростанню, а й розкриватиме їхній безмежний потенціал, забезпечуючи процвітання економіки на користь усіх. Саме тому ми знову проводимо премію Women SME Leaders Awards, щоб відзначити історії успіху та досягнення жінок, які керують малими та середніми бізнесами», – заявила Амна Аджмал, виконавча віцепрезидентка з розвитку бізнесу Mastercard у країнах Східної Європи, Близького Сходу та Африки.

До участі запрошуються малі та середні бізнеси, якими володіють та керують жінки: оборот компанії не має перевищувати 13,6 млн доларів США, кількість працівників має сягати від 6 до 50 людей. Переможниці будуть оголошені 2 травня 2023 року під час віртуальної церемонії.

Всього у премії представлено 22 номінації. Усі директорки чи власниці компаній, які мають головний офіс або представництва у країнах Східної Європи, Близького Сходу та Африки або які надають послуги на цих ринках, можуть номінуватися в одній чи більше категоріях. Одна кандидатура може перемогти у кількох категоріях.

Конкурс організовано спільними зусиллями Mastercard та Entrepreneur Middle East. Учасниць, які потраплять до фінального списку відбору, оцінюватиме комітет суддів на чолі з Mastercard.

Склад суддівського комітету:

  • Амна Аджмал, виконавча віцепрезидентка з розвитку бізнесу Mastercard у країнах Східної Європи, Близького Сходу та Африки;
  • Тамара Пупік, головна редакторка Entrepreneur Middle East;
  • Нежа Алауї, генеральна директорка Women Choice.

Премія є частиною глобального зобов’язання Mastercard щодо залучення 25 мільйонів жінок-підприємиць до цифрової економіки до 2025 року з метою створити більш сталий та інклюзивний світ.

Минулого року на участь у конкурсі було подано 4021 заявку з регіону Близького Сходу та Африки.