Devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky opět přináší požehnání do domovů a solidaritu s potřebnými. Lidé přispívají i pomocí platebních karet

2. ledna 2019 | Od editorcz

Tisíce dobrovolníků již v prvních lednových dnech nového roku nasazují na hlavu královskou korunu a navštěvují domovy lidí s poselstvím Tříkrálové sbírky. Koleduje se až do 14. ledna 2019, lidé mají možnost přispívat také na stáncích. V devatenáctém ročníku tradiční sbírky opět dárci podpoří činnost Charity na území celé republiky.

Díky spolupráci Diecézní charity Brno se společnostmi Mastercard, ČSOB a Concierge Management v ulicích po celé jižní Moravě, v části kraje Vysočina a v Praze potkají lidé vybrané kolednické skupinky s bezkontaktními platebními terminály. Lidé tak poprvé v historii Tříkrálové sbírky přispějí i pomocí platebních karet. Každý, kdo je ochotný podpořit dobrou věc, tak nemusí řešit, kolik peněz má zrovna u sebe.

Prostřednictvím terminálu může zájemce darovat libovolnou částku, zadávání je obdobné jako při placení v běžných obchodech. S ovládáním terminálu dárcům navíc pomohou proškolení koledníci. „Vzhledem k tomu, v jaké míře roste v posledních letech obliba bezhotovostního placení, nám přišlo jako velmi dobrý krok umožnit přispívajícím darovat peníze platebními kartami a rozšířit tím možnost získat více prostředků na projekty určené především seniorům, dětem i lidem v nouzi,“ uvedl vedoucí rozvoje obchodu společnosti Mastercard za Českou a Slovenskou republiku Martin Dolejš.

editorcz