Prozkoumejte nejnovější zprávy, příběhy a mediální zdroje z Mastercard

 
Nový prostor vloni díky zavedení platebních terminálů navýšil tržby téměř o pětinu. Možnost zaplatit kartou se letos rozšíří i do dalších měst

Výrazný nárůst počtu prodaných výtisků přineslo vybavení prodejců časopisu Nový Prostor terminály pro přijímání bezhotovostních plateb. Díky spolupráci se společností Mastercard se lidem v nouzi v roce 2023 zvýšily tržby o téměř 20 procent ve srovnání s předchozím rokem. Letos dostanou možnost vyzkoušet bezkontaktní platby i prodejci v dalších městech: vedle Prahy a Brna se novinka rozšíří také do Hradce Králové a Českého Těšína.

Společnost Mastercard rozdělila prestižní ocenění bankám a platebním institucím. Nejvíce jich získaly ČSOB a Komerční banka

Platební a technologická společnost Mastercard udělila českým bankám a platebním institucím celkem 13 prestižních ocenění Mastercard Awards za aktivitu a projekty v oblastech rozvoje plateb, digitalizace, inovací a udržitelnosti realizované v roce 2023 v České republice. Dvě hlavní kategorie Issuer of the Year a Acquirer of the Year ovládla s nejvyšším absolutním meziročním nárůstem objemu transakcí ČSOB. V produktových a inovačních kategoriích si pak nejvíce cen odnesla Komerční banka.

Průzkum Mastercard: Jenom čtvrtina českých žen se cítí ve své práci dostatečně ohodnocena

S blížícím se Mezinárodním dnem žen se společnost Mastercard zaměřila na to, co pro ženy v Česku znamená finanční samostatnost a nezávislost . Přestože více než polovina dotázaných popisuje „finanční samostatnost“ jako pocit úplné kontroly nad vlastními financemi, přetrvávají rozdíly v tom, jak se v tomto ohledu cítí ženy v soukromí a v zaměstnání. Pouze necelá čtvrtina se cítí ve své práci dostatečně ohodnocena. Mezi ženami existuje značný zájem o informace, které by jim umožnily zlepšit vlastní finanční situaci. Často však mají obavy z reakce okolí v případě, že by se o tomto tématu otevřeně bavily.

Novinky

2020
1. června 2020

Již téměř 800 drobných podnikatelů a živnostníků projevilo zájem o platební terminál na rok zdarma. Od začátku března o něj mohou požádat díky programu Česko platí kartou, jehož je společnost Mastercard partnerem.

21. května 2020

Internetové nákupy překonaly za poslední měsíc všechny ostatní způsoby utrácení. Nadpoloviční většina (57 procent) evropských spotřebitelů uvedla, že na internetu nakupují více než dříve.

19. března 2020

Společnost Mastercard a mobilní banka bunq dnes oznámily rozšíření vzájemného partnerství. Jeho cílem je posílit nabídku banky v Evropě.

12. února 2020

Zamilovaní po celém světě utrácejí víc než kdy dříve a v Česku obzvlášť. V období bezprostředně před dnem svatého Valentýna došlo za poslední tři roky k nárůstu karetních transakcí o 31 procent, v České republice dokonce o 83 procent.

22. ledna 2020

Společnost Mastercard udělila výroční ceny Mastercard Awards 2019 za výjimečné výsledky a projekty v oblasti platebních karet.

2019
29. listopadu 2019

Česká republika je sedmou zemí v Evropě podle počtu plateb tzv. nositelnou elektronikou, kam se řadí chytré hodinky, prsteny nebo náramky.

31. října 2019

Více než polovina běžných uživatelů mobilních plateb jimi platí kdykoliv a kdekoliv je to možné.

25. března 2019

Společnost Mastercard rozšiřuje způsoby prezentace své značky o zvukovou podobu. Znělky najdou široké uplatnění - od partitur, přes zvukové logo a vyzváněcí tóny až po čekací melodii telefonních ústředen nebo zvuk označující úspěšnou transakci při placení v obchodě.

28. února 2019

Firmy Doconomy a Mastercard společně spouštějí novou mobilní bankovní službu DO, která umožní uživatelům sledovat kolik oxidu uhličitého svou činností vytvoří.

21. února 2019

Na půdě Ministerstva průmyslu a obchodu bylo 20. února podepsáno memorandum o spolupráci při posilování a podpoře bezhotovostní ekonomiky.

19. února 2019

Miliony držitelů platebních karet Mastercard mohou od dnešního dne platit v České republice pomocí mobilních telefonů Apple. Služba Apple Pay, díky níž jsou mobilní platby jednoduché, pohodlné a bezpečné, je k dispozici držitelům platebních karet vydaných bankami Air Bank, J&T Banka, Komerční banka, mBank, MONETA Money Bank a společnostmi Edenred a Twisto. Brzy se přidá i Česká spořitelna.

12. února 2019

Valentýnské nákupy platebními kartami v České republice i na Slovensku v posledních letech strmě rostou, naproti tomu v USA je trend překvapivě opačný.

24. ledna 2019

Společnost Mastercard oznámila prodloužení úspěšného partnerství se závody v alpském lyžování na Hahnenkammu v Kitzbühelu až do roku 2021.

14. ledna 2019

Společnost Mastercard udělila výroční ceny za výjimečné projekty v oblasti platebních karet. Cenu Issuer 2018 za největší absolutní nárůst objemu na vydaných platebních kartách obhájila Airbank.

2. ledna 2019

Tisíce dobrovolníků již v prvních lednových dnech nového roku nasazují na hlavu královskou korunu a navštěvují domovy lidí s poselstvím Tříkrálové sbírky. Koleduje se až do 14. ledna 2019, lidé mají možnost přispívat také na stáncích. V devatenáctém ročníku tradiční sbírky opět dárci podpoří činnost Charity na území celé republiky.

2018