Mastercard představuje identitu své zvukové značky, komplexní zvukovou architekturu, která značí nejnovější pokrok společnosti. Kdekoli ve světě se zákazníci setkají s Mastercard – ať už ve fyzickém, digitálním nebo hlasovém prostředí – poskytne jim zřetelná a nezapomenutelná znělka Mastercard jednoduchou, nenucenou familiárnost.

Zapněte zvuk: Mastercard představuje zvukovou značku

MIAMI, FL | 8. ÚNORA 2019

Znělka Mastercard ožije v Mastercard Sensory Lab během týdne před udílením cen GRAMMY® a v nové americké reklamě s Camilou Cabello

Mastercard představuje identitu své zvukové značky, komplexní zvukovou architekturu, která značí nejnovější pokrok společnosti, a udává tak nové tempo pro vyjádření značky. Kdekoli ve světě se zákazníci setkají s Mastercard – ať už ve fyzickém, digitálním nebo hlasovém prostředí – poskytne jim zřetelná a nezapomenutelná znělka Mastercard jednoduchou, nenucenou familiárnost. Tato zpráva přichází těsně po nedávném přechodu společnosti na symbol značky a je součástí pokračující transformace značky.

„Zvuk dodává identitě naší značky účinnou novou dimenzi a je zásadní součástí toho, jak lidé budou rozpoznávat Mastercard nyní i v budoucnu,“ prohlásil Raja Rajamannar, vedoucí marketingu a komunikace společnosti Mastercard. „Stanovili jsme si ambiciózní cíl vytvořit melodii Mastercard způsobem, který je výrazný a autentický, a přesto přizpůsobitelný globálně a napříč žánry. Je důležité, aby naše zvuková značka nejen posilovala naši přítomnost, ale aby také bez problémů rezonovala po celém světě.“

Globální přijetí, lokální význam

Aby společnost Mastercard zajistila, že nová znělka Mastercard bude vstřícně přijata všude na světě, spolupracovala s řadou hudebníků, umělců a agentur z celého světa, včetně hudebního inovátora Mika Shinody ze skupiny Linkin Park.

Výsledkem je výrazná a snadno zapamatovatelná melodie, kterou lze jednoduše přizpůsobit různým žánrům i kulturám, čímž nabývá na lokálním významu a zároveň udržuje konzistentní globální hlas značky. Používání různých nástrojů a temp vytváří prostor pro přednes znělky Mastercard v rozličných unikátních stylech, od operního podání, přes filmový soundtrack po hravou variantu, včetně množství regionálních variací.

Znělka Mastercard je základem zvukové architektury společnosti a bude zahrnovat mnoho prostředků, od partitur, zvukového loga a vyzváněcích tónů až po čekací melodie a zvuky potvrzující úspěšnou transakci u pokladny.

„Na znělce Mastercard se mi nejvíce líbí, jak je flexibilní a upravitelná pro různé žánry a kultury,“ řekl Mike Shinoda. „Je skvělé vidět, jak se velká značka vyjadřuje prostřednictvím hudby, aby posílila své spojení s lidmi.“

Digitální značka pro digitálního spotřebitele

Předpokládá se, že hodnota nákupů realizovaných pomocí hlasového ovládání dosáhne do roku 2022 výše 40 miliard dolarů[1]. Zvukové identity nejenom spojují značky se spotřebiteli v nové dimenzi, ale jsou také nástrojem, který spotřebitelům umožňuje nakupovat, žít a platit ve světě, který je stále více digitální a mobilní.

„Zvuk vyvolává v lidech pocity, a právě proto je pro značky tak mocným prostředkem,“ řekl Matt Lieber, spoluzakladatel a prezident Gimlet. „S rozmachem podcastů, streamování hudby a chytrých reproduktorů přestává být audio strategie pro značky něčím, co „je hezké mít“, a stává se nezbytností. Zvuková identita – audio vizitka značky – je nyní stejně důležitá jako vizuální identita značky.“

Znělka ožije v průběhu GRAMMY Week®

Před zahájením 61. GRAMMY Awards® spustí společnost Mastercard nový multikanálový marketingový program v hlavní roli s Camilou Cabello, umělkyní nominovanou na cenu GRAMMY, který bude prvním kreativním počinem představujícím zvukové logo značky.

„Jsem velmi nadšená, že mohu spolupracovat s Mastercard a mohu fanouškům nabídnout nové příležitosti,“ řekla Cabello.

Společnost navíc představí svou novou zvukovou značku v Mastercard Sensory Lab ve společnosti Fred Segal®, jedinečném prostoru plném interaktivních zážitků a exkluzivního zboží od Joe Freshgoods a KYLE, které zaujmou smysly návštěvníků a přivedou značku k životu zcela novým způsobem.

„Fred Segal Sunset je přední destinací v Los Angeles pro nové a inovativní maloobchodní zážitky, a proto jsme nadšení, že jsme prvním obchodem, který bude u naší pokladny představovat novou zvukovou značku Mastercard,“ uvedl John Frierson, prezident Fred Segal. „Sensory Lab bude jedinečně zábavným a poutavým počátkem mnoha věcí, na kterých Fred Segal a Mastercard tento rok spolupracují.“

V Mastercard Sensory Lab mohou návštěvníci:

slyšet nový zvuk transakce Mastercard při placení v prodejnách Fred Segal,

seznámit se s novou schopností Priceless Cities pro hlasem aktivované asistenty,

nakupovat exkluzivní zboží od Joe Freshgoods x Super Duper Kyle dostupné pouze s Mastercard.

Mastercard Sensory Lab bude otevřena v prodejně Fred Segal na adrese 8500 Sunset Boulevard ve West Hollywood 8. a 9. února od 11:00 do 18:00. Pro více informací sledujte @Mastercard.

Po představení v USA se zvuk Mastercard vydá na BRIT Awards v Londýně a poté na Světový mobilní kongres do Barcelony. Další aktivace a zvukové integrace budou oznámeny po celém světě v následujících měsících, včetně spuštění první schopnosti Mastercard pro chytré reproduktory pro priceless.com.