Společnosti TransferWise a Mastercard rozšiřují své globální partnerství

28. srpna 2020 | Od editorcz

Společnosti Mastercard a TransferWise oznámily rozšíření partnerství. To společnosti TransferWise umožňuje vydávat své platební karty kdekoliv na světě, kde má oprávnění k činnosti a kde lze platit kartami Mastercard. Spolupráce mezi oběma firmami se datuje do roku 2018, kdy společnost TransferWise začala v Evropě poprvé nabízet své debetní karty Mastercard. Od té doby jich po celém světě vydala již více než milion.

V současné době toto partnerství funguje v Evropském hospodářském prostoru, ve Spojených státech, v Singapuru, v Austrálii a na Novém Zélandu. Ještě letos se k těmto trhům přidá i Japonsko. Šíře partnerství společnosti TransferWise zaručuje přístup na trhy téměř všech zemí světa.

„Jsme hrdí na to, že můžeme pokračovat v dalším rozšiřování nyní již tříleté úspěšné spolupráce se společností TransferWise. Rozšíření celosvětového dosahu společnosti TransferWise umožní dalším milionům lidí v mnoha zemích těžit jak z jejích inovativních platebních řešení dostupných pro řadu různých měn, tak také z naší vlastní mezinárodní přítomnosti, díky níž lze kartami Mastercard platit takřka kdekoliv,“ řekl prezident společnosti Mastercard pro služby zpracování transakcí Andrea Scerch.

Záměrem společnosti TransferWise je svým účtem bez hranic nahradit zastaralé a drahé mezinárodní bankovnictví. Její produkty cílí především na pracovníky v zahraničí, na ty, kdo pracují na volné noze, na firmy i na turisty. Klienti účet bez hranic využívají stále častěji jako alternativu k mezinárodnímu bankovnictví. Účet navíc nedávno získal i možnost povolovat inkaso či provádět okamžité zahraniční platby přátelům. Díky spolupráci týmů obou společností je v Evropském hospodářském prostoru možné platební karty TransferWise používat i s digitálními peněženkami společností Apple, Google, Fitbit a Garmin.

A nezůstalo jen u platebních karet. Díky řešení Mastercard Send™ mohou majitelé účtu TransferWise takřka v reálném čase* posílat peníze držitelům karet Mastercard v řadě evropských zemí včetně Španělska, Rumunska, Bulharska, České republiky, Maďarska, Polska, Ukrajiny, Gruzie, Chorvatska a Ruska. Společně tak obě firmy umožňují lidem uskutečňovat mezinárodní převody peněz výrazně snadněji a rychleji.

„Umožňujeme posílat peníze po světě rychleji, snadněji a levněji. K dnešnímu dni jsme vydali přes milion platebních karet klientům, kteří chtějí všech možností našeho účtu bez hranic využívat na maximum. Při plánování dalšího rozšiřování našich celosvětových aktivit pro nás základním požadavkem zůstává zachování stejného pohodlí bez ohledu na to, zda klient potřebuje platební kartu používat v Británii nebo v Japonsku. A právě pro zachování vysoké úrovně pohodlí při používání našich služeb je úzká spolupráce se společností Mastercard tak důležitá,“ uvedl Kristo Käärmann, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti TransferWise.

Společnost Mastercard je vyhledávaným partnerem pro fintechové společnosti po celém světě, což koresponduje s její strategii spolupracovat s partnery v oblasti finančních technologií od samého počátku jejich existence. V loňském roce byla navíc spuštěna globální iniciativa Mastercard Accelerate, která výrazně zjednodušuje spolupráci mezi společností Mastercard a firmami z fintech sektoru. Fintechové společnosti tak mají snadno k dispozici vše, co potřebují k rychlému růstu. Mastercard Accelerate nabízí na jednom místě jednoduchý přístup k portfoliu specializovaných programů společnosti Mastercard a poskytuje tak startupům a novým značkám potřebnou podporu a pomoc v každé fázi jejich rozvoje a růstu od prvotního vstupu na trh až po globální expanzi.

 

*Skutečná doba do připsání platby se může lišit v závislosti na finanční instituci příjemce

editorcz