Mastercard umožní snadnější a bezpečnější nákup kryptoměn

14. října 2022 | Praha
Mastercard Crypto Secure přináší novou úroveň bezpečnosti při nákupech kryptoměn v celosvětové síti čítající 2 400 burz.

Společnost Mastercard spouští unikátní software Crypto Secure, první technologické řešení svého druhu, které přinese vyšší důvěru a bezpečnost do digitálního ekosystému kryptoměn.

Nový systém kombinuje analytické nástroje a technologie start-upu CipherTrace, který pomáhá odhalit nezákonné transakce s kryptoměnami. Crypto Secure tak lépe vyhodnotí rizika kryptoměnových burz a dalších poskytovatelů virtuálních aktiv a usnadní samotný proces schvalování či zamítání celého nákupu kryptoměn. Vydavatelé karet pak dokáží snadno rozpoznat podvodné transakce a zároveň jim včas zabránit.

 „Důvěra je pro podnikání Mastercard zásadní. Se stále širším rozšířením kryptoměn do každodenního života je tohle další důležitý krok na naší cestě. Crypto Secure přináší vydavatelům karet platformu, přes kterou se dostanou k analýzám a informacím zvyšujícím bezpečnost nákupů kryptoměn a potažmo i posilující důvěru spotřebitelů na úroveň, která se očekává při placení kartou Mastercard,“ dodává prezident kybernetického a analytického útvaru Mastercard Ajay Bhalla.

Nový nástroj pomocí barevně rozlišených grafických schémat ukazuje vydavatelům karet, kde majitelé nakupují kryptoměny. Vydavatelé tak budou moci identifikovat kryptoměnové burzy, měřit počet schválených a zamítnutých transakcí, analyzovat svou expozici vůči riziku kryptoaktiv prostřednictvím jediného skóre a mít přístup k referenčnímu ratingu finančních institucí.

V posledních několika letech Mastercard ve spolupráci se svými zákazníky i partnery představil řadu nových služeb a funkcí, které zpřístupňují kryptoměny a zvyšují jejich bezpečnost a spolehlivost. Nejnovější produkt společnosti Mastecard, Crypto Secure, pomůže překlenout mezeru mezi tradičními financemi a světem kryptoměn a zároveň umožní spotřebitelům bezproblémové placení běžných výdajů z jejich kryptoměnových účtů. Díky této jedinečné kombinaci služeb budou moci finanční instituce bezpečně spravovat investice spotřebitelů do kryptoaktiv.

Mastercard i nadále pomáhá bankám, státním orgánům a dalším subjektům z celého světa nabídkou svých konzultačních služeb pro oblast kryptoměn a digitálních měn.

 

O společnosti Mastercard (NYSE: MA)

Mastercard je technologická společnost s celosvětovou působností v oboru zprostředkování plateb. Zajišťováním bezpečných, jednoduchých, chytrých a snadno dostupných platebních transakcí Mastercard podporuje a propojuje inkluzivní digitální ekonomiku prospěšnou všem, kdekoliv na světě. Inovace a řešení využívající zabezpečených dat a sítí, partnerství a energie společnosti Mastercard pomáhají jednotlivcům, finančním institucím, vládním orgánům i firmám naplňovat beze zbytku jejich potenciál. Firemní kultura společnosti a vše, co Mastercard dělá uvnitř i navenek, se řídí firemním kvocientem slušnosti. Se společností Mastercard je možné se spojit ve více než 210 zemích a oblastech. Mastercard vytváří udržitelný svět, v němž se všem nabízejí možnosti k nezaplacení. www.mastercard.com