Mastercard a Last Mile Solutions představují celoevropské řešení pro platby za nabíjení elektromobilů

5. února 2024 | Od editorcz

Společnosti Mastercard a Last Mile Solutions oznámily vytvoření nového partnerství, jehož účelem je zavést nové platební standardy v oblasti nabíjení elektromobilů, které maximálně usnadní placení u nabíjecích stanic. Uvedením inovativní a škálovatelné platební brány odpovídá partnerství obou společností na potřebu provozovatelů nabíjecích stanic naplňovat požadavky nařízení EU o zavádění infrastruktury pro alternativní paliva (AFIR).

Nové řešení provozovatelům umožní snadno propojit své nabíjecí stanice s platebními terminály různých značek bez nutnosti složitých úprav. Nové řešení platební brány zajistí jednotný uživatelský zážitek a zjednoduší propojení s platebními terminály, přijímání a zpracování plateb.

Spolupráce firem Mastercard a Last Mile Solutions usnadní přechod evropských zemí k elektromobilitě, především eliminací stávajících překážek většího rozšíření elektroaut a zjednodušením procesu jejich nabíjení díky zavedení interoperabilních a univerzálních platebních řešení.

Nové řešení se v Evropě začne zavádět na počátku roku 2024 tak, aby měli provozovatelé nabíjecích stanic možnost splnit požadavky evropské směrnice AFIR, která nabude účinnosti v dubnu 2024.

„Jsme nadšeni možností spojit síly se společností Last Mile Solutions. Masové rozšiřování elektromobility má zásadní význam pro udržitelnost. Ta však vyžaduje partnerství, jako je toto, aby bylo možné potřebný přechod k šetrným a udržitelným technologiím maximálně usnadnit nejen koncovým uživatelům, ale i provozovatelům nezbytné infrastruktury,“ říká George Simon, výkonný viceprezident společnosti Mastercard odpovědný za rozvoj evropského trhu.

„V dynamicky se měnícím světě platebních systémů a nabíjení elektromobilů umožní strategické partnerství mezi společnostmi Mastercard a Last Mile Solutions rychlejší a snadnější přechod k elektromobilitě. Naše firma dosáhla své vedoucí pozice na trhu poskytováním platebních terminálů, kterými lze snadno osadit nejen nově budované nabíjecí stanice, ale i ty již v provozu. Společně pomůžeme jejich provozovatelům zjednodušit placení a splnit požadavky směrnice AFIR. Díky našemu řešení se tak budou moci plně soustředit na podstatu svého podnikání,“ říká Eric van Voorden, generální ředitel společnosti Last Mile Solutions.

editorcz